Det här med ägglossningstest...

Tänkte jag skulle ge mig på det. Har innan varit lite emot det för att jag inte vill känna någon press/stress eller påverka killen min på något sätt.

Men har tänkt om. Skadar ju inte att få lite bättre koll på när ÄL verkligen äger rum. Har i regel 30 dagars cykel och ska då enligt instruktionen (Clearblue Digital) börja testa idag dag 13 vilket jag gjorde.

Idag visade det ingen stegring men kanske det inte gör första dagen? Får se vad morgondagens test säger. Ska försöka med att vara lite diskret så inte det blir en pressad situation att "nu måste vi ligga", det tror jag inte går hem så bra här hemma haha.

Så galet att man i 20-årsåldern var så rädd för att bli gravid av misstag ibland när man slarvat med ett p-piller eller så. Är ju så sjukt svårt att bli gravid med tanke på det lilla fönstret varje månad som ägglossning faktiskt äger rum. Det hade man ingen aning om då.

Om det finns något positivt att hämta från denna långa och svåra resa för att bli gravid så är det just mer kännedom om kroppen. Allt ifrån hur många ägg som faktiskt mognar varje månad (även vid stimulering under IVF är det bara ett visst max antal ägg som mognar varje månad, helt individuellt), till vad som händer med övriga ägg utom det ägg som lossnar vid ägglossning (övriga "går tillbaka" och skrumpnar ihop så att säga fick jag det förklarat för mig).

Och sen det där med blodcystor/endometrios som låter så otroligt skrämmande. En äggblåsa som inte gått tillbaka som det ska och därför är kvar och fylls med blod (äckligt jag vet) vid varje menstruation tills den förr eller senare går tillbaka. Den oroar mig lite grann. Kan den vara en orsak till att jag har svårt att bli gravid?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Krossade förhoppningar... IGEN... är barn inte menat för oss?

Vårt barn kommer inte att överleva...

När livet stannat av